Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) öncülüðünde, Türkiye Ekonomi Politikalarý Araþtýrma Vakfý (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iþbirliðinde gerçekleþtirilen “Türkiye 100” programýnýn dokuzuncu dönemi baþladý.
En hýzlý büyüyen firmalarýn belirleneceði Türkiye 100 programý için baþvurular, 30 Eylül 2024 tarihine kadar http://turkiye100.tobb.org.tr adresinden yapýlabilecek. Programda ilk 100’e giren þirketlere yeni ortaklýklarýn kapýsý açýlýrken, birçok platformda tanýtým imkâný saðlanacak.
TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, þirketleri, programa baþvuru yapmaya davet ederek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyýlýnda ülkemizi, dünyanýn lider ülkelerinden biri yapmak için durmadan çalýþýyoruz. Bu hedefe ulaþabilmek için ekonomik büyümemizi tempolu bir biçimde devam ettirmemiz gerekiyor. Ülkemizde fýrsatlarý gören, inovasyon yapan ve istihdam saðlayan binlerce giriþimci var. Türkiye 100 programý ile bu giriþimci þirketleri kamuoyunda tanýnýr hale getirerek, baþarýlý giriþimcilerimizin hem Türkiye’de hem de dünyada önünü açýyoruz. Türkiye'nin en hýzlý büyüyen 100 þirketi, görünürlüklerini artýrma, ulusal ve uluslararasý baðlantýlarýný kuvvetlendirme imkâný bulacaklar” dedi.
-Hisarcýklýoðlu’ndan çaðrý
Zenginleþmenin yolunun, giriþimcilikten geçtiðini vurgulayan Hisarcýklýoðlu, “Türkiye 100 Programlarýyla her yýl Türkiye’nin en hýzlý büyüyen 100 þirketini dünyaya tanýtmayý hedefliyoruz. Baþarýlý þirketlerimizin görünürlüklerini artýrarak, bu þirketlerimizin yeni yatýrýmcýlara, müþterilere ve tedarikçilere eriþimini kolaylaþtýrmak ve bu sayede büyüme süreçlerine katký sunmak istiyoruz. Türkiye 100 giriþimcilerinin baþarý öykülerinin, iþ hayatýna yeni gireceklere örnek olmasýný umut ediyoruz” diye konuþtu. Hisarcýklýoðlu, Türkiye 100 listesinde yer alacak giriþimcilerin gençlere rol model olacaðýný söyledi ve programa katýlým saðlamalarý için çaðrýda bulundu.
-Kimler baþvuru yapabilecek?
31 Aralýk 2020 ve öncesinde kurulan, 2021 yýlýnda en az 2 milyon TL satýþ gelirine sahip, 2023 yýlýnda en az 5 milyon TL satýþ gelirine sahip, 2021-2023 döneminde satýþ gelirlerini en az yüzde 10 oranýnda artýran ve 2023 döneminde en az 10 çalýþana sahip þirketler baþvuru yapabilecek. Ayrýca, baþvuracak þirketlerin merkezlerinin Türkiye'de olmasý gerekiyor.
Kamu ortaklýðý ve/veya halka açýk olan þirketlerin, yurtdýþý merkezli bir þirketin Türkiye þubesinin, hisselerinin yüzde 51’inden fazlasý halka açýk baþka bir þirkete ya da bir kamu þirketine ait olan þirketlerin, kar amacý gütmeyen þirketlerin, franchise iþletmelerinin, otomobil galerileri, kuyumcular, döviz þirketleri, bankalar, enerji daðýtým þirketleri ve elektrik, gaz, akaryakýt ve su saðlayýcýlarýn baþvurularý geçerli sayýlmayacak.
Holdinglerin baþvurularý da geçerli sayýlmazken; bir holdingin çatýsý altýndaki þirketler baþvurabilecek. Ortaklarý arasýnda Türkiye dýþýndaki ülkelerin vatandaþlarý (gerçek ve tüzel kiþiler) olan þirketler de yine baþvuruda bulunabilecek.